מתקשרת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/01/06 12:09 טו בטבת התשסו

שאלה

בע"ה יתברך.

לכבוד הרב שלום.

יש לי ספר בבית שכתבה אותו אישה שמתקשרת עם נשמות כביכול והיא טוענת שהיא הגלגול של רבי חיים ויטל והיא מתקשרת בספר כביכול עם האר"י הקדוש וממש טוענת טענות כפירה לא עלינו כמו למשל שהארי אמר לה שצריך להדליק אש בשבת.

שאלתי היא האם לזרוק את הספר(אני ממש רוצה לא קניתי אותו חלילה אני לא רוצה שיכשלו בו חלילה) אני מתלבט כי בכל זאת שם הארי ורבי חיים ויטל מופיע שם ואם אני זוכר טוב גם שם ה' מופיע.

אחכה לתשובתך.

בתודה.

תשובה

בס"ד

חבל על הגפרור. זרוק אותו ישר לפח האשפה הקרוב.

הכל דברים בטלים.
מי שקרה את דברי האר"י ז"ל יודע שלפעמים יש רוחות של אנשים חוטאים שמתחזים לצדיקים ומטעים אנשים אחרים. וכך גם בספרו של הרה"ג יהודה פתיה ע"ה.

לצורך כך כתב הרב חיים ויטאל זצוק"ל את ספרו "שערי קדושה" כדי למנוע טעיות כאלו. כדילדעת מי היא רוח קדושה אמיתית ומי רוח טומאה.

כל זאת בהנחה שהיא לא נוכלת. ובאמת היא התקשרה לאיזה רוח. אבל מי אמר שהיא לא נוכלת?