מתקני מים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/05/02 09:38 יג בסיון התשסב

שאלה

שלום לכב' הרה"ג שמואל אליהו שליט"א,

1. האם מותר להשתמש במתקן של "מי-עדן" בשבת? המים יוצאים מתוך צינור בו הם קוררו/חוממו (המקרר/מחמם עובד כל הזמן).

2. האם מותר להכין תה משקיות בשבת?

3. האם מותר להניח שקף ועליו טעמי המקרא והניקוד על ס"ת? אין פגיעה או כתיבה, ח"ו, בספר התורה עצמו, אך דבר זה יכול לעזור בדיוק הקריאה ולמנוע מבעל-הקורא טעויות והזכרת שם ה' בפסוק לא שלם (כאשר הוא טועה וחוזר).

איני יודע אם דבר זה קשור, אך אני אשכנזי.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

1- לא. ויש מתקנים מסוימים שבהם מותר להשתמש רק במים הקרים. אבל רוב המתקנים שבהם יש גם מים חמים הם מהסוג האסור.

2- לא. יש מתירים בכלי שלישי.

3- כן.