מתפללת חדשה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/03/02 17:38 כב באדר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב.

לפני כשנה עברתי להתגורר בירושלים. המעבר לעיר קרב אותי לשמחתי באופן רב לדת ולמסורת על אף שאני מגיעה מבית חילוני לחלוטין שבו היתה הקפדה מינימלית על קיום מצוות או נגיעה במסורת ובדת. לאחרונה עולה בי הצורך המדרבן אותי לרצות להתפלל , לקיים מצוות, ללכת לבית הכנסת.

חברים התומכים בכך הביאו לי סידור תפילה, סדר קריאת שמע... גם בסידור וגם בסדק קריאת שמע ישנם הסברים ממצים לאמרי הפה ולמחשבות הלב.

בעיתי היא כי הייתי רוצה להרחיב את הידע בתפילה.

אינני יודעת אפילו מה שעות התפילה, האם עלי ללכת לבית הכנסת על מנת להתפלל ? עמידה או ישיבה ? מזרח ? מה עושים בעת התפילה - אילו חלקים ממנה רשאית אני לקרוא ואילו לא...

אשמח מאד אם תוכל לעזור לי בנושא או להפנותי למקום בו אוכל ללמוד את רזי הדת.

בתודה מראש.

שירה.

תשובה

בס"ד

1. אני מציע לך כמה דברים. לרכוש את סידור התפילה קול אליהו שיש בו הלכות תפילה רבות.
אני יכול להעביר לו אותו באימייל אם תרצי אבל הוא לא כל כך נראה טוב בוורד, כמו שהוא נראה במציאות. לכן שלחי לי את הכתובת שלך ואשלח לך סידור לביתך.
2. שעות התפילה שונות מגברים לנשים עייני בתשובה מספר.
3. אינך חייבת לילך לבית כנסת אבל זה כדאי בשבתות וימים טובים.
4. יש מקומות שעומדים ויש מקומות שיושבים ואי אפשר לכתוב את כולם באימייל ובדרך כלל כתובים בסידור עצמו.
5. כשעומדים מתפללים לכיון בית המקדש ובדרך כלל בירושלים זה מזרח אבל לאו דוקא. בישיבה אין הבדל.
6. מה עושים בתפילה – מכוונים ומתפללים מכל הלב.
7. ממליץ על הספר מדיטציה ויהדות של הרב קפלן. נראה ספר פשוט אבל יש בו הרבה הרבה מקורות ורוחניות.
8. ממליץ כמו כן לשמוע קצת שיעורים במכון אורה ועוד.

אגב - שירה זה אותה גימטריה כמו תפלה - 515

בהצלחה