מתי נקרא תפילה בציבור

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/09/03 03:22 כד באלול התשסג

שאלה

בס"ד

ידועה ההלכה שעיקר התפילה במניין היא להתחיל עם הציבור את תפילת 18 (ומי שלא הספיק לפחות יתפלל עם השליח-ציבור).

השאלה שלי היא: מה הכוונה להתפלל עם הציבור?

כלומר, להתחיל בדיוק באותה שניה שהש"ץ סיים "גאל ישראל"? או שגם אם פיספסתי בשחצי דקה ורק אז התחלתי זה עדיין נקרא?

ואם הגעתי בזמן לביכנ"ס והכל טוב ויפה, ורק בגלל שאני מתפלל לאט ולא הצלחתי להגיע עם החזן לשמונה עשרה זה נקרא כאילו לא התפללתי במניין?!

ומה קורה אם אני מאחר בשתי דקות למנחה והציבור כבר התחילו עמידה, אני צריך לחכות שהחזן יחזור כדי להתחיל איתו, או להתחיל ברגע שהגעתי? (בהנחה שהחזן בעצמו יסיים רק עוד 5 דק' לפחות!)

היו כאן איזה 3-4 שאלות ביחד, אשמח אם הרב יוכל לענות לי על כל אחת בנפרד...

בתודה מראש

כתיבה וחתימה טובה

תשובה

בס"ד

כל זמן שהציבור מתפללים שמונה עשרה זה נחשב תפילה בציבור אלא שאם לא תספיק לסיים את התפילה עד שיאמרו קדושה עדיף שתחכה לשליח ציבור.

אם אתה לא מספיק לגמור שמונה עשרה עם הציבור אף על פי שהציבור מתחיל להתפלל ואתה מפסיד קדושה אין בכך בעיה.

וראה לקט תשובות על כך:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6933

בהצלחה