מתי מניחים מצבה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/07/02 05:24 ג באב התשסב

שאלה

שמעתי שיש מנהג להניח מצבה שנה לאחר הקבורה ,

האם מותר לפני או שיש ענין לחכות ?

תשובה

בס"ד

צריך להניח בסיס למצבה או מצבה ממש ביום השביעי לקבורה.

להלכה - אם יש בסיס מצבה ביום השביעי זה לא משנה מתי מניחים את המצבה עצמה כי "בסיס" הוא גם "מצבה". כל השיש למינהו אין בו חשיבות כלל.

ולכן זה לא משנה מתי יקימו את השיש כיון שיש כבר מצבה ויש ציון לדעת את מקום הקבורה גם לנו וגם לנשמה.

נוהגים כיום להניח מצבה ביום השלושים. ויש נוהגים להניח את כל המצבה ביום השביעי (חב"ד).

באופן כללי צריך לעשות מצבה רגילה ולא מפוארת ביותר שאין בה שום ערך וכבוד לנפטר. העיקר לעשות לשמו או בכספו מעשים טובים. צדקה, חסד, עניים, תורה , חינוך וכד'.