מתי אומרים ברוך הוא וברוך שמו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/03/02 16:13 כה באדר התשסב

שאלה

לכבוד כבוד הרב שמואל אליהו שלום וברכה!

שאלה לי אליך מתי צריך לומר "ברוך הוא וברוך שמו" בתפילה האם לכל פעם שהחזן אומר את שם ה'

והאם סתם בחיי היום יום צריך לומר "ברוך הוא וברוך שמו" כאשר מישהו מברך על משהו ואומר את שם ה'.

מצפה לתשובתך,

אוהד מרק.

תשובה

כן בכל מקום שבו אדם שומע שם ה' הוא עונה "ברוך הוא וברוך שמו".
משמעות הענין היא שיש לנו בידיעת ה' שני מצבים. הראשון הוא זה שאנו יודעים שהוא אין סוף ואין לנו הכרה במהותו כלל. והשני זה שאנו מרגישים אתו קרוב אלינו, שהוא ברא אותנו, משפיע עלינו, מנהיג, מעניש, וכמובן מברך.
על מנת שהזכרת השם לא תהיה סתמית, אנו מזכירים לעצמנו את שני המצבים הללו באמירת "ברוך הוא וברוך שמו".

בשעה שאתה נמצא באמצע התפילה - אינך עונה "ברוך הוא וברוך שמו".