מתבייש מבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/09/05 10:44 כז באב התשסה

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני בן 14 ומטבעי אני קצת ביישן(לא כ"כ מעורה בחברה) ויש נושא שקצת מציק לי הרבה זמן שאני קצת מתבייש לשוחח עם בנות מה גם שאני בקושי מכיר בנות ואני חושב תמיד איך אני אמצא את בת זוגתי אם אני מתבייש לדבר עמן

שאלתי היא:האם חששותי נכונים או לא

נ.ב:בכלל איך מכירים בחורה (אני לא בתנועת נוער כלשהו)

סליחה על אריכות השאלה

תודה!!!

תשובה

בס"ד

זה ממש מצוין שאתה מתביש לדבר עם בנות. זה אומר שאתה מצאצאי אברהם אבינו. שעליו נאמר במסכת יבמות דף עט/א
"אמר שלשה סימנים יש באומה זו הרחמנים והביישנין וגומלי חסדים.
רחמנים - דכתיב ונתן לך רחמים ורחמך והרבך.
ביישנין - דכתיב בעבור תהיה יראתו על פניכם.
גומלי חסדים - דכתיב למען אשר יצוה את בניו ואת ביתו וגו´
כל שיש בו שלשה סימנים הללו, ראוי להדבק באומה זו"

זה נפלא שאתה ביישן. כך אתה שמור מיצר הרע עד גיל עשרים. כך אתה שמור עד הגיל שבו תצטרך להתחתן.
הבישנות ממש מתאימה לגיל שלך.

בעזרת ה´ כשתהיה בן תשע עשרה או עשרים ותצטרך להכיר בנות, תבוא לך [עזות של קדושה].
הקב"ה יתן לך כוחות חדשים וחזקים שיתאימו לגיל שלך באותה שעה.
ואם תצטרך עזרה. - יהיו רבים שיעזרו לך בזה. ותראה ברכה.

בהצלחה