משמר האזרחי לבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/05/02 01:36 יט באייר התשסב

שאלה

מדוע אתה אוסר על התנדבות במשמר האזרחי? אם לא יהיו אנשים כאלה במדינה איך נשמור על עצמינו? ואם אתה אוסר רק על בנות מדוע נראה לך שבנות פחותות בעניין זה מבנים? אנחנו.

תשובה

בס"ד

אני לא אוסר ח"ו על התנדבות למשמר אזרחי, אני חושב שזה לא תפקיד של בנות, כמו שללדת ילדים זה לא תפקיד של בנים.
העולם הוא לא אחיד. יש רופאים ויש מהנדסים ויש טייסים ויש רבנים ויש ויש ויש ואין אחד מהם חשוב לפני הקב"ה יותר מהשני, והלואי שגם אנחנו נדע להתיחס לכל אחד כפי מה שהוא ולא לפי כספו או בגדיו או מעמדו החברתי.
לכן אחיזת נשק ומשמר אזרחי אינו מתאים לבנות ואני חושב ששמירה של גבר כשהוא לבד עדיפה אלף מונים משמירה שלו עם בת זוג.
אין פה רמזים - יש פה תשובה ברורה. אם העיקר הוא שמירת חיים - אין כא מקום לבנות.
אם העיקר הוא ה"שויון" (המדומה) - אפשר להקריב את הבטחון על מזבח ה"שויון".

לי אין שאלה בענין זה.
ואני גם חושב שזה לא כבוד גדול ללכת עם נשק. זה הכרח גדול שאנ וצריכים לעשות אם אנו רוצים לחיות. ומגיע הערכה עצומה למי שמקריב את חייו למען זה. אבל הנשק אינו כבוד.
זה לא שאני פצפיסט. אבל לדעתי יש תפקידים הרבה יותר חשובים. ואחד מהם זה התפקיד להיות "אמא".