משמעות השם עטרת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/01/06 20:59 טז בטבת התשסו

שאלה

מה משמעות השם "עטרת"???

תשובה

בס"ד

יש כתר שהוא נמצא באופן קבע על ראשו של אדם. אבל אדם לא נולד איתו כיון שהוא מגיע לו בעקבות עבודתו הרוחנית. אם הוא ראוי. יש לו ואם לא - אין.

וכך כתוב במסכת אבות פרק ד
"רַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר, שְׁלשָׁה כְתָרִים הֵם, כֶּתֶר תּוֹרָה וְכֶתֶר כְּהֻנָּה וְכֶתֶר מַלְכוּת, וְכֶתֶר שֵׁם טוֹב עוֹלֶה עַל גַּבֵּיהֶן".

כתר זה הוא ה"עטרת" והוא הוא. והוא מגיע לאדם אחרי העבודה הרוחנית שלו.

על אשה נאמר "אשת חיל עטרת בעלה" - וגם זה הוא אותו ענין של עבודה רוחנית של אדם שמבטאת באשתו. זכה - עזר לא זכה כנגדו.
כל זה כלפי הגבר. אבל כלפי האשה השם "עטרת" משמעותו שהיא כל כך טובה ומעולה שהיא כלפי בעלה נחשבת כמו כתר ועטרה.

בהצלחה