משמעות השם - סער ואביעד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/08/03 09:27 ו באב התשסג

שאלה

מה כבוד הרב אומר על השם אביעד ומה על השם סער?

אם יש משמעות מיוחדת או אם השם הוא לא טוב אודה לך אם תציין זאת

תשובה

בס"ד

השם אביער הוא לדעתי ממש נפלא. הוא שם של המשיח כידוע וזה אומר שאתה שייך לגאולה ועתיד ועשיה חיובית וזה ממש בסדר גמור.

גם פשט המילים של השם הזה מדברים על האדם שהוא האבא של הנצח. ה"עד" וזה משלים ממש למשמעות הידועה לנו על שמו של משיח.

הוא לקוח מספר ישעיה פרק ט (ה)
כִּי יֶלֶד יֻלַּד לָנוּ בֵּן נִתַּן לָנוּ וַתְּהִי הַמִּשְׂרָה עַל שִׁכְמוֹ וַיִּקְרָא שְׁמוֹ פֶּלֶא יוֹעֵץ אֵל גִּבּוֹר [אֲבִי עַד] שַׂר שָׁלום".

השם סער הוא כבר הרבה יותר מורכב. כיון שסער הוא קיצור של השם "סערה", והיא לא תמיד חיובית. ויש משמעות חיובית לסערה כי כשה' נגלה על יחזקאל הוא נגלה עליו מתוך הסערה.

ספר יחזקאל פרק א
(ד) וָאֵרֶא וְהִנֵּה רוּחַ סְעָרָה בָּאָה מִן הַצָּפוֹן עָנָן גָּדוֹל וְאֵשׁ מִתְלַקַּחַת וְנֹגַהּ לוֹ סָבִיב וּמִתּוֹכָהּ כְּעֵין הַחַשְׁמַל מִתּוֹךְ הָאֵשׁ

גם אליהו הנביא זכה לעלות בסערה לשמים.
ספר מלכים ב פרק ב
"וַיַּעַל אֵלִיָּהוּ בַּסֳעָרָה הַשָּׁמָיִם"

וגם זכריה רואה כך את אחרית הימים:

(24) ספר זכריה פרק ט
(יד) וַה' עֲלֵיהֶם יֵרָאֶה וְיָצָא כַבָּרָק חִצּוֹ וַאדֹנָי אלוקים בַּשּׁוֹפָר יִתְקָע וְהָלַךְ בְּסַעֲרוֹת תֵּימָן:

מכיון שיש לשם הזה גם משמעות חיובית וגם אפשרות לשלילית - לא הייתי מציע להורים לקרוא בשם כזה לילד שלהם.

אבל מי שכבר נקרא כך הייתי מפנה לרב חשוב שיציע לו האם להשאר עם השם הזה או להחליף אותו.

בהצלחה