משמעות השם ''מרים''

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/06/02 13:05 י בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,

שלום קוראים לי מרים, האמת היא שאני לא ממש מחבבת את השם הזה.... בכל אופן, חשבתי שאולי אם אני אדע את הפירוש שלו, זה יעזור לי...

-מרים-

תשובה

בס"ד

לא לחינם את לא ממש מחבבת את השם הזה כיון שהוא מסמל מרירות. הוא ניתן למרים בזמן שפרעה מירר להם את החיים.

הכח המיוחד של מרים היה להפוך מר למתוק. היא הצליחה להוציא את ה"ר" מתוך השם שלה ובזכותה זכו בני ישראל ל"מים" חיים כל הארבעים שנה שהם היו במדבר.

היא היתה המנוף ש"הרים" את עם ישראל מהאשפתות שבו הוא שהה בהיותו משועבד לפרעה במדבר.

היא הפיחה רוח אמונה בעם מתוך ראיה אמיתית של המציאות המרה שלהם, ראיה מציאותית שכוללת גם היכולת לצאת ממנה.

היא היתה זו שהרקידה את בנות ישראל בסיומה של קריעת ים סוף. אך בשונה מהשיר של הגברים היא ביצעה את השיר שלה ושל בנות ישראל עם תופים. וההבדל הזה הוא קריטי. כיון ש"תופים" זה דבר שצריכים להכין ואינם נוצרים מאליהם.
כל בנות ישראל בניצוחה הכינו תופים לשמחה אחרי יציאת מצרים. כל זה מעצים לעומת הגברים שלא הכינו לחם ושאר דברים בסיסים צידה לדרך.

הנך רואה באיזו אשה גדולה מדובר. אשה עם אמונה ועוצמה פלאית. כבר בגיל שלוש עמדה מול אביה המיואש מהגלות במצרים. עמדה מולו והפיחה בו רוח חיים. ואביה לא היה "קטלא קניא באגמה" הוא היה נשיא שבט לוי המובחר בשבטים.

היא עמדה מול פרעה כשציוה עליה ועל אמה להרוג כל בן זכר. עמדה מולו והצליחה.

היא עמדה מול בת המלך ודברה באומץ בחכמה ובהחלטיות והעיקר ,,,, בהצלחה.
כמו כל מה שעשתה בחייה.

היא היתה מפיחה רוח תקוה בילדי ישראל, והיתה שרה להם ומשחקת איתם עד שקראו לה שם חיבה "פועה". שם שכל כך התאים לה והיה לה אמיתי עד שהתורה מזכירה אותה גם באותו שם.

בקיצור אשה,,, רציתי לכתוב "חזקה". אבל זה כל כך קטן עליה.
אשה,,, פלאית?. גם לא משקף.
"אשה,,, מיוחדת" - לא מתחיל כלל.
מה נאמר "אשה עם אמונה" "אשה יוצרת".
"אשה נביאה"
הכל הכל קטן עליה.
הכל קטן להכיל את כל דמותה או אפילו חלקה.

בקיצור זו האשה שאת נקראת בשמה.
מתחיל ב"מר" ומסתים ב"מים" שמביאים חיים לעולם.

בהצלחה