משחק מחשב

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/05/02 17:11 יז בסיון התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב שי פירון שליט"א!

רציתי לשאול שאלה בקשר לעניין זכויות יוצרים:

יש לחבר שלי את המשחק המקורי ועכשיו אחר שהתקין זאת לא צריך את הדיסק כאילו זה נקלט לבד במחשב (וזה המשחק המקורי)לא ברור לי מה החברה מרויחה אבל האם מותר לקחת את הדיסק הזה והתקין ולהחזיר אותו לחבר שלי ואז יוצא מצב ששנינו נהנים מאותו משחק בו זמנית?

2. יש לי חבר שהוא שמע מקרוב שלו שהוא דתי "ממש" שהוא עובד כנראה במחשבים שהוא שאל רב לגבי העניין של הצריבה והוא אמר שמותר אם זה מגוי ולא למטרות מסחריות (ככה כמדומני אמר לי חבר שלי)ועוד שהבנאדם הזה עוד התקין את תוכנת ההתקנה של המשחק ולא התקין בהתקנה של המשחק האם זה מותר?להשתמש?

בברכה מאור צוברי

תשובה

ב"V

שלומות!

א. לשתי השאלות אותה התשובה- מעבר לכל השיקולים ההלכתיים, מבחינה מוסרית, אינני מוצא דרך להתיר זאת ולכן אין לי אלא לאסור זאת.

ב. המקרה הראשון קל מהמקרה שני וכל ההיתרים מגוי וכו' לא נראי לי כלל

בברכה,

שי