משחקים עם בנים

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/09/02 00:33 יג בתשרי התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לנו בסניף בני עקיבא מן מנהג כזה, כל שבת בבוקר אנחנו הולכים לבית אבות ומתפללים יחד עם הקשישים תפילת שחרית ומוסף.

ביום כיפור באנו גם כן לבית אבות אבל בגלל שהמרחק הליכה הוא מאוד גדול וזה קשה ללכת הרבה ביום כיפור נשארנו לישון שם. האחיות אירגנו לנו שם חדרים נפרדים לבנים ולבנות ונשארנו לישון שם. בערב יום כיפור לאחר התפילה אחת החברות שלי הביאה קלפים, והבנים גם רצו לשחק, אז שתי חברות שלי שיחקו עם עוד שתי בנים. אני אישית לא הסכמתי, כי אמרתי להם שלדעתי זה לא לעניין ולא לכבודו של יום כיפור לשחק משחקים ועוד עם בנים.

אבל בכל זאת רציתי לשאול מה דעתך, והאם בכלל מותר לשחק ביום כיפור, ועוד עם בנים?

תשובה

ב"V

שלום,

מחד - אני חש צורך עמוק לשבח אתכם על המעשה הנפלא שאתם עושים. אבל אינני בטוח שבגילכם אתם צריכים לעשות זאת ביום הכיפורים. ביום הקדוש צריך כל אחד להתפלל עם משפחתו בבעת הכנסת אליו הוא רגיל. זו משימה לבוגרים יורת
ק"ו שהשהות המשותפת גורמת למשחק הנוגד את עצם אופיו של היום.
אינני חושב ששאלת המשחק של בנים ובנות היא רלוונטית. אם אתם מצויים יחד בשבט מעורב וכחלק מהפעילות יש משחקים משותפים - כל עוד אינם דברים בטלים המביאים לקלות ראש (...כמו קלפים...) תוכלו להמשיך בכך.

אבל, במקרה הזה - כל המקרה מפריע לי וקשה לי להתייחס אליו.

בברכה,

שי