משוא פנים של שופט

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 21/05/02 00:07 י בסיון התשסב

שאלה

שלום רב, כבוד הרב ברונר,

שלום עליכם,

אודה לך אם תוכל לסייע בעדי בשאלתי השאלה היא:

עו"ד של אחד הצדדים הוא חברו האישי הקרוב? במידה וכן באילו תנאים יכול הוא לעשות כן?

האם שופט יכול לשבת בדין, כאשר בדקתי את הנושא במשנה- סנהדרין ג, ה ואף העמקתי בתלמוד- סנהדרין כט ע"א וכן ז ע"א...אך, פיתרונים אין...

אודה לך מקרב לב אם תוכל לסייע לי.

בברכת- כבוד רב,

מנחם כהן (מבקש דעת).

תשובה

ב"ה ג' מנחם-אב תשס"ב

למנחם שלום!

ניתן להתייחס לעורך דין כאחד הצדדים, ונפסק שולחן ערוך חושן משפט סימן לג סעיף א

כל הפסולים לדון פסולים להעיד, חוץ מאוהב ושונא שכשרים להעיד, אע"פ שפסולין לדון.

ולכן לדון לא יוכל, אבל אם הצד השני יקבל אותו על עצמו הדבר מותר, כיוון שיש אפשרות לקבל אדם הפסול לדון.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת