מרכלים עלי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/09/03 11:14 כד באלול התשסג

שאלה

שלום,

אני בן 23, בגילאים 18 עד 20 זכיתי להתחזק ביהדות. אולם כל חיי הייתי בחברה חילונית.

בגיל 20 התגייסתי. מאחר שלמדתי הרבה בעניין לשון הרע, השתדלתי לשמור עצמי אפילו מאבק לשון הרע.

תמיד סבלתי מאויבים- הרגשתי שהשנאה שלהם כלפיי היא דווקא מהעובדה שאני בן אדם טוב.

גם הרגשתי שמכיון שהקב"ה נתן לי כח פיזי עזרה לי להשמר ואולי לפעמים להרתיע אנשים רעים מ"לרדת" לי לחיים.

אולם מאז שהתחזקתי, ונטרלתי לעצמי את הכח הפיזי והמילולי ש"הגן" עליי בחברה החילונית. הרגשתי ש"נכנסים" לי לחיים. ובאמת ריכלו עליי, הפיצו עליי שם רע. והושפלתי מאוד בגלל כמה אפסים שדאגו לפגוע בי בצורה חברתית.

זה קלקל לי את האמונה ופגע בי מאוד. מדוע אני,

לא יכולתי להשתמש באותו נשק שבחברה משתמשים נגדי,

הגעתי למסקנה, שאלימות אכן פותרת בעיות. והכי עצוב שהגעתי למסקנה שבגלל ששמרתי על עצמי מלשון הרע ואלימות הושפלתי מאוד!

אני רוצה לחזור שוב לעולם הדת, אבל השאלה הזאת לא מפסיקה להטריד אותי. למה בגלל שהייתי בן אדם טוב "אכלו" אותי??

תשובה

שלום רב.

אני ממש מבין את כאבך. קודם כל אני חייב לומר לך שתי מילים - היה חזק!!!

אני גם ממש מצטער על האיחור, כי השאלה שלך נבלעה בתוך מאות שאלות ממתינות ורק עכשיו ראיתי אותה.
לא קל לי לכתוב את השורות הבאות, כי זו לא 'חכמה' מצידי לכתוב, כשאני עצמי איני חווה את מה שאתה עובר. בכל זאת, אני מאוד רוצה לעזור ובשביל זה אכתוב בכל זאת.

אשריך שאינך יורד לרמה של אחרים!
אשריך שאתה עומד בגבורה בניסיון!

[הנעלבים ואינם עולבים שומעים חרפתם ואינם משיבים - עליהם אומר הכתוב "ואוהביו כצאת השמש בגבורתו".]

ה' איתך!

אז למה ה' מקשה עליך את החיים?

קודם כל דע לך: גם לאברהם אבינו ה' הקשה את החיים. עשר נסיונות נתנסה אברהם אבינו!
ועמד בכולם!

נו, אז למה?

ה' נותן לנו נסיונות כדי לעזור לנו. ה' יודע שיש לנו כוחות לעמוד באתגרים, והוא רוצה שנוציא אותם מהכח אל הפועל.

אולי ה' רוצה שתהיה אדם שלא מתרגש מדיבורים של אחרים. שתהיה אדם שדבק בעקרונותיו גם כשזה לא נוח - בהמשך החיים אפשר להיפגש עם זה הרבה פעמים.
לפום צערא אגרא:
אולי ה' רוצה להרבות את שכרך,
אולי לכפר על דברים לא טובים שעשית בעבר, ובכך שאתה משקיע כוחות לעשות את רצון ה' - אתה נהיה אדם חדש.

יחד עם זה - תתפלל לה'!
תאמר לו בשפתך הפשוטה כמה שהקשיים כואבים לך וכמה שאתה רוצה לעשות את רצונו. ה' מחכה לשמוע אותך! אולי בכלל כל הקושי בא בשביל שתתפלל ותתקרב בכך לאבינו שבשמים!

ועוד: התורה [אינה ]אומרת לאדם שנפגע שישים עצמו כאבן שאין לה הופכין. מותר לך להתגונן כנגד שמועות רעות, בכך שתודיע באופן ענייני לכל מי שרוצה לשמוע שאלו הם שקרים,

ויהי רצון שיתקיים בך "ניכרים דברי אמת".

אין לך מושג כמה ה' שמח שאתה שבת אליו. המשך להתחזק ולשמח את ריבונו של עולם שאוהב אותך ושמח בך – ויהי רצון שבקרוב ממש תיפתר הבעיה.

בהצלחה.