מקרר שהנורה דולקת בו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/10/02 10:22 יב בחשון התשסג

שאלה

מהן האפשרויות הטובות ביותר לפתוח מקרר שהנורה בו דולקת בשבת

תשובה

לא לפתוח לא על ידי ילד ולא על ידי נכרי. לא בשינוי ולא על ידי מי שאינו יודע. לא בשוגג ולא במזיד. פשוט לא לפתוח. כמו כך אין להסתיר את עובדת הנורה הדולקת על מנת שמישהו יפתח בטעות.
אמנם אם מישהו פתח בשוגג – אסור כמובן לסגור את הדלת. וכדי שהמנוע לא ישרף והדלת לא תסגר בטעות – טוב להניח שמיכת צמר על מקום פתח המקרר. שמיכה שתסגור את הפתח במקום הדלת. יש כמובן לשים לב שהשמיכה לא תהיה במקום הלחצן שלא תכבה את המנורה. אחר שתונח השמיכה אפשר לסגור על השמיכה וכך לא תכבה הנורה.
במקרה זה הקור ישמר והמנוע לא יפעל ללא הפסקה והמאכלים לא יתקללו וגם המקרר לא יתקלל ולא תכבה הנורה ויוכלו להוציא אוכל גם אחר כך.