מקלחת ביום טוב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/05/02 05:36 ב בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום

ברצוני לדעת האם מותר להתקלח ביום טוב

ואם כן באיזה אופן?

תודה מראש.

תשובה

אני מצטט לך קובץ הלכות על רחצה ביום טוב

א.
מותר לחמם מים כדי לרחוץ פניו ידיו ורגליו, ואם המים הוחמו מערב יום טוב לדעת השו"ע יכול לרחוץ בהם אפילו כל גופו, אבל לא ירחץ גופו במים חמים במרחץ, אפילו שבביתו. ולפיכך אסור לרחוץ באמבטיה, אבל במקלחת - מותר \שו"ע תקיא סע' ב, ג\.
לדעת הרמ"א אם רוחץ כל גופו - אפילו במקלחת אסור.

ב.
הרוחץ ביום טוב צריך להזהר שלא לבוא לידי סחיטה המים מהמגבת או מהשער

ג.
אשה שצריכה לספור שבעה נקיים יכולה להתרחץ כל גופה במים שהוחמו מערב יום טוב ובלבד שתזהר מסחיטה כדלעיל
\עיין כה"ח שם ס"ק יד\.

ד.
מותר לה לטבול בליל יום טוב \עיין לשו"ע שכו ס"ע ח ולחונים עליו\.