מקורות על שמירת הצניעות וטהרת המשפחה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 29/04/02 05:16 יז באייר התשסב

שאלה

שלום,

אשמח אם תוכלו להפנות אותי לאתרים או כל מקור מידע אחר בנושא שמירת הצניעות וטהרת המשפחה.

האינפורמציה הנדרשת היא לצורך עבודה לאוניברסיטה.

אודה לכם על עזרתכם.

דנה

תשובה

שלום דנה,
אם תרצי לעשות עבודה שסוקרת את עניני שמירת הצניעות וטהרת המשפחה ביהדות, זו תוכל להיות עבודה מעמיקה ויפה. ניתן לעשות עבודות נאות בתחום זה בין בקיצור ובין בהרחבה.
אפנה אותך לכמה ספרים בענייני צניעות וטהרת המשפחה, בענייני ההלכה שבהם, ובעניינים המהותיים העקרוניים שמסתתרים מאחוריהם, ואאחל לך שימוש מועיל ומהנה בהם, ועבודה מועילה, מעמיקה ומוצלחת.

בענייני צניעות:
1. גן נעול, הרב שלמה אבינר, ספרית חוה.
2. קדושים תהיו, הרב שמואל כץ.
3. כותנות אור, אוסף מאמרים בענייני צניעות, ירוחם, תש"ס.

בענייני טהרת המשפחה:
1. איש וביתו, ר' אליהו כי טוב, יד אליהו כי טוב.
2. 'סוד הנשיות היהודית', תהילה אברמוב, פלדהיים.
3. 'דרכי טהרה', הרב מרדכי אליהו, סוכת דוד.
4. 'טהרת הבית', הרב עובדיה יוסף.

תוכלי לפנות גם למרכז לטהרת המשפחה – דרך האינטרנט (אם יש להם אתר) או באמצעות הטלפון (המס' מצוי בספר הטלפונים) כדי לבקש המלצות לחומר נוסף וכן הכוונה בכתיבת העבודה והמבנה שלה. ישנם גם פורומים באינטרנט בהם אנשים כותבים נושא, וציבור הגולשים כותב להם מקורות בעניין. למשל באתר של ישיבת בית אל יש פורום כזה, תוכלי להיעזר בו. בשו"תים באינטרנט (כגון באתר של כיפה ושל מורשת) יש תשובות רבות בענייני צניעות וטהרת המשפחה שאולי יוכלו גם כן לעזור לך.

וד' יצליח את כל דרכיך,
מיכאל, חברים מקשיבים