מציאת בן זוג

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/02/02 04:01 כג בשבט התשסב

שאלה

אני בת 24 ולאחרונה סיימתי קשר עם מישהו שחשבתי

שיהיה בן זוגי לחיים, מיכוון שהדברים לא זרמו

אלא כל פעם צצו בעיות חדשות..

פתאום מצאתי את עצמי לבד וחששות ופחדים גדולים

עלו בי.האם חלילה אשאר לבד?איך אני אדע האם קיים לי זיווג מתאים?האם אמצא אותו בחיים?

אני יודעת שזה נובע מכך שחלילה אולי הביטחון שלי בד' לוקה בחסר וזו הדרך שלי לרכוש מידה זו

אך מצד שני אני מרגישה שאולי חלילה יכול להיות מצב בו אשאר לבד.פחדים אלה גורמים לי לעוגמת נפש רבה.איך לא אפחד?ואיך לא אשאר לבד?

אנא עזור לי אני יודעת שזהו חששם הגדול של בנות רבות.

תשובה

אלוקים ברא אותך על מנת שתתחתני, על כן אמרו חז"ל שצריך בענין זה הרבה תפילה ואמונה וצריך גם הרבה שמחה.
זה גם מאוד מעשי – כולם רוצים אשה שמחה וסוחפת ולא להפך ח"ו. ולכן היי בטוחה שה' יעזור לך וגם את תעזרי. לכי בבטחון ודעי כי אפשר לשנות. אל תמהרי לענות כן ולא אלא תתיעצי עם אנשים שאוהבים אותך. רק לא חששות. זה המוקש הגדול ביותר.
תפילה שמחה ואמונה מצד אחד. ומאמץ להמציא את עצמך – לא לחזר ח"ו אלא להיות במקום שימצאו אותך מי שמחפש בנות טובות. אל תסתגרי בבית תוך כדי גזירת דין על עצמך זהו אני רווקה זקנה

את עוד צעירה מאוד.
זיכרי את זה טוב.