מציאות של מזיקין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/01/02 11:54 יח בטבת התשסב

שאלה

כבוד הרב,

בהמשך לשיעור משנה ולכמה שיחות אני מוצאת את עצמי מפחדת להישאר לבד בבית בגלל קיומם של מזיקים רוחות וכל הדברים שבני אדם הם לא...

רציתי לשאול אותך האם הם יכולים להרע לנו והאם צריך לפחד מהם.

תשובה

בס"ד

קודם כל כדאי שלא לישון בבית לבד, זה לא נעים וגם לא כדאי.
לגבי הפחד אני מציע לך "לא לפחד כלל" זה לא מועיל, וגם לא כדאי. ולהפך - הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המזיקים היא לאל לפחד מהם. במיוחד בארץ ישראל ששליטתם כאן חלשה ביותר - אם בכלל.
יש דברים שאת יכולה לעשות להיות יותר בטוחה
א] קריאת שמע שעל המיטה - לקרוא בכוונה.
ב] נטילת ידים בבוקר - להקפיד לעשותה מיד בבוקר
ג] לשמור על לשון נקיה - לא לקלל ולא לחשוב רע.
ד] לומר מזמור "יושב בסתר עליון" בכל הזדמנות שאת פוחדת, הגמרא אומרת שהמזמור הזה הוא מכוון להגן עליך לבטל את כוחם.

לנוחתך צירפתי אותו כאן:
מתהילים פרק צא
(א) יֹשֵׁב בְּסֵתֶר עֶלְיוֹן בְּצֵל שַׁדַּי יִתְלוֹנָן:
(ב) אֹמַר לַיהֹוָה מַחְסִי וּמְצוּדָתִי אֱלֹהַי אֶבְטַח בּוֹ:
(ג) כִּי הוּא יַצִּילְךָ מִפַּח יָקוּשׁ מִדֶּבֶר הַוּוֹת:
(ד) בְּאֶבְרָתוֹ יָסֶךְ לָךְ וְתַחַת כְּנָפָיו תֶּחְסֶה צִנָּה וְסֹחֵרָה אֲמִתּוֹ:
(ה) לֹא תִירָא מִפַּחַד לָיְלָה מֵחֵץ יָעוּף יוֹמָם:
(ו) מִדֶּבֶר בָּאֹפֶל יַהֲלֹךְ מִקֶּטֶב יָשׁוּד צָהֳרָיִם:
(ז) יִפֹּל מִצִּדְּךָ אֶלֶף וּרְבָבָה מִימִינֶךָ אֵלֶיךָ לֹא יִגָּשׁ:
(ח) רַק בְּעֵינֶיךָ תַבִּיט וְשִׁלֻּמַת רְשָׁעִים תִּרְאֶה:
(ט) כִּי אַתָּה יְהֹוָה מַחְסִי עֶלְיוֹן שַׂמְתָּ מְעוֹנֶךָ:
(י) לֹא תְאֻנֶּה אֵלֶיךָ רָעָה וְנֶגַע לֹא יִקְרַב בְּאָהֳלֶךָ:
(יא) כִּי מַלְאָכָיו יְצַוֶּה לָּךְ לִשְׁמָרְךָ בְּכָל דְּרָכֶיךָ:
(יב) עַל כַּפַּיִם יִשָֹּאוּנְךָ פֶּן תִּגֹּף בָּאֶבֶן רַגְלֶךָ:
(יג) עַל שַׁחַל וָפֶתֶן תִּדְרֹךְ תִּרְמֹס כְּפִיר וְתַנִּין:
(יד) כִּי בִי חָשַׁק וַאֲפַלְּטֵהוּ אֲשַׂגְּבֵהוּ כִּי יָדַע שְׁמִי:
(טו) יִקְרָאֵנִי וְאֶעֱנֵהוּ עִמּוֹ אָנֹכִי בְצָרָה אֲחַלְּצֵהוּ וַאֲכַבְּדֵהוּ:
(טז) אֹרֶךְ יָמִים אַשְׂבִּיעֵהוּ וְאַרְאֵהוּ בִּישׁוּעָתִי: