מציאות השם בעולמו.

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 06/08/02 04:06 כח באב התשסב

שאלה

לרב שמואל זעפרני שלום וברכה,

רציתי לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי מציאות השם בעולם.

שאלתי היא היכן ניכרת מציאות השם, היכן הוא נמצא (לא באופן שהוא ית' נמצא ח"ו, אלא אורו שהוא מאיר עלינו)

האם האור נמצא ב:

-בכל מקום

או

-סובב סביב כל מקום

(כי שמעתי שיש דיון על זה)

אם הוא נמצא בכל מקום אז-

היכן ניכר הצמצום?

אם הוא נמצא סובב סביב כל מקום-

אזי מה משמעות מציאותו בעולמנו?

אני מקווה שהרב יוכל להבהיר לי את הנושא.

תודה רבה וכל טוב.

תשובה

אני שלום,
אני מבין שאין לך שאלה ביחס להכרת מציאות ה',בכל אופן אם יש לך שאלות בנושא אשמח להשיבך.
ובאשר לאור,
ראשית זאת עליך לדעת שאור הקב"ה הוא רב ואין יכולת לכל דבר לקבל את הארת הקב"ה,לכן הוא צמצם את אורו כמה פעמים כדי שיוכל להאיר ולהחיות את כל העולם הזה.
ישנם שתי בחינות של הארת הקב"ה(ששניהם אחת):
א.סובב כל עלמין-אור הקב"ה סובב וחופף סביב כל דבר מלמעלה,כיוון שכאמור אורו רב ,הדבר הגשמי(העולם הזה),לא יכול לקבל את אור ה',ולכן הוא נשאר עליו ומאיר עליו מסביב.
ב.ממלא כל עלמין-הקב"ה צמצם את אורו עוד צימצום כדי שיוכל להכנס בתוך המציאות הגשמית.
נמצאנו למדים שהקב"ה נמצא בתוך כל מציאות וגם סובב מעליה(כמובן לאחר הצימצומים)-וזה מציאות ה' בעולמינו.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני