מצאתי עיסוק לא כ''כ טוב - די דחוף

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 28/07/02 02:52 יט באב התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב.

נתקלתי בבעיה והיא כזו, לפעמים משעמם לי בחופשת הקיץ ומצאתי משהו לעשות כשמשעמם (חוץ מללמוד תורה כמובן) וזה להקליט שירים שיש ברדיו של האינטרנט לתוך קובץ של מחשב,

אני משער שזה לא בסדר ואני לא יודע אם זה גניבה או לא,

וזו בעצם ההתלבטות שלי, ולכן רציתי לשאול אותך מה עלי לעשות

וסליחה על הבקשה, אל תענה לי רק ללמוד תורה, אני משתדל לעשות זאת גם כל יום, אבל עדיין יש זמן שמשעמם בו

תשובה

ב"ה כ"ז מנחם-אב תשס"ב

לאריה שלום!

אם אתה מעתיק לצרכיך הפרטיים לא נראה שקיימת בעיה הלכתית.

בזמנן הפנוי רצוי שאם כבר קבעת עיתים לתורה, וקשה לך להמשיך ללמוד, לך לעסוק בגמילות חסדים, בתקופתנו יש צורך בהרבה עזרה לנזקקים, כמו כן ניתן ללמוד תחומים בעלי ערך כמו מדעי הטבע, או ספרות טובה שניתן ללמוד ממנה חכמה או מוסר.
חשוב מאד שלא להתבטל, שהבטלה היא אם כל חטאת.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת