מפקד בצבא המפריע להלכה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/01/02 14:23 ג בשבט התשסב

שאלה

כאשר אני "ניתקע" עם בעיה שההלכה נוגדת את הוראות המפקד לא בעניין פיקוח נפש אלא ברעיון הכללי ע"פ מי עלי לנהוג?

תשובה

בס"ד

שלום

קשה לענות על שאלה לא מוגדרת כזו, אבל אנסה לכתוב:
אם מדובר במניעת תפילה וכד' – צריך להעמיד את המפקד על מקומו בחיוך ובצורה ברורה שלא יחשוב שזה סתם תרגיל להתחמק מעבודה.
קל לעשות זאת כשאתה חייל טוב. הוא יודע שאתה אמיתי ואז זה עובד. אבל לפעמים באים מפקדים מרקע רחוק שלימדו אותם כי הדת והדתיים הם נצלנים וכד' והצבא זו ההזדמנות שלהם להפגש עם האמת.
לפעמים יש מפקדים דתיים מסובכים עם עצמם שרוצים להוכיח שהם "בסדר" ומוציאים לך את הנשמה. כך או כך היחס צריך להיות אחד.

"בעוז ובענוה"

רק בדרך של חיוך ותקיפות אפשר להגיע למטרה הנכונה שתעזור גם לך וגם לו.

אם אתה נתקע עם מפקד "קשה הבנה" וכל ההסברים שלך לא מועילים – אתה יכול להתלונן עליו למעלה יותר – שם מבינים יותר טוב איך לטפל בו. ככלל ככל שעולים במדרגות הפיקוד ההבנה לצרכי הפרט יותר גדולה.

אתה צריך לקבל החלטה פנימית שאתה מוכן להאבק על דעתך גם במחיר של כניסה למעצר. כשניגשים מתוך מחשבה כזאת בלי לומר אותה!! אפשר להצליח יותר בלי להעצר. המפקד רואה את הנחרצות שלך ונכנע.

אבל צריך להיות אמיתי – אם אתה ניגש בלי אומץ כזה – אל תשחק אותה. כי מי שבא בנחרצות ומתקפל מול האיום הקטן הראשון – יקשה עליו אחר כך להשיג את מטרותיו.

זכור כמו כן שכל מה שאתה עושה בענין זה – יועיל אחר כך לחיילים אחרים שיבואו בעקבותיך לאותה יחידה.

חזק ואמץ!!