מעשר כספים לסטודנטית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/08/03 17:08 יח באב התשסג

שאלה

אני בחורה בת 20- סטודנטית.

עבדתי החופש בקיטנה והרווחתי סכום גדול של כסף האם עלי להפריש מסכום זה מעשר כספים? למרות שאין לי שום הכנסה אחרת וכל שקל ממש יקר לי..

אם כן, האם אני יכולה בסכום זה לקנות ספרי קודש לעצמי?

לתשובתך אודה. א.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה.

אני רואה שאת רוצה לתת וקשה לך.

ובכן, דעי לך שאף פעם לא מפסידים מנתינת צדקה. אמרו חכמים כי הקב"ה הבטיח שאפשר לנסות אותו בכך, עשר תעשר - בשביל שתתעשר!

אבל כמובן שאנחנו גם צריכים לשאוף שניתן צדקה לא כדי להתעשר, אלא כי זה דבר טוב מצד עצמו, וזה רצון ה'.

למעשה - אם הכסף דרוש לך כדי להתקיים, כלומר עבור דיור, מזון ובגדים, קחי ממנו הלואה.

איך?

רישמי שאת חייבת לקופת גמ"ח סך של עשירית ממשכורתך כל חודש את הסכום שלו. ובעזרת ה' כשתרוויחי יותר טוב - שלמי גם את המעשר וגם את חובך.

אפשר לקנות ספרי קודש בתנאי שמציינים עליהם "נקנה מכספי מעשר כספים" וזה אומר שאם מישהו ירצה להשאיל אותם לתקופה מסויימת הוא יוכל.

וראי לקט תשובות על מעשר כספים:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15562

וחוץ מתשובות אלו יש עוד תשובות שנכתבו לאחר שהלקט הזה נאסף, אפשר לעשות חיפוש המילה "מעשר".

בהצלחה רבה בחיים ובעבודת ה'!