מעמד האשה

חדשות כיפה הרב בני לאו 19/04/02 11:20 ז באייר התשסב

שאלה

אני גר מעל למכולת שהבעלים שלה הם חילונים כל יום אני מנסה לשכנע את הנערה שמוכרת בחנות להיות דתיה והיא אומרת לי שביהדות מעמד האשה הוא נמוך ואפילו שפל והיא נתנה לי דוגמא שבברכות השחר אנו אומרים:,באה"אמה שלא עשני אשה"

אז היא שואלת אותי מדוע ואין לי מה לענות לה האם הרב יכול לעזור לי בכך שישיב לי על שאלתי?

תשובה

לאביחי שבוע טוב
אינני יודע אם אתה או שכנתך מהמכולת מסוגלים ורוצים להבין את המורכבות של החיים. מעמד האשה ביהדות עבר דרך ארוכה מימי התורה, חז"ל ועד היום.
אפשר לפרש את הברכה שציינת בצורה שמלמדת על כך שהאשה נבראה בצורה שלמה יותר ולכן איננה חייבת במצוות עשה שהזמן גרמן. האם תשובה זו נראית לך? האם נראה לך שבתשובה זו יש אמת?
אם כן, אל תמשיך הלאה. ורוץ למכולת לספר לשכנה...
אם לא תצטרך להעמיק הרבה יותר בשאלות מעין אלו שבודקות את ערכי החברה המודרנית לעומת ההלכה והתורה, ואז רק אחרי שתעמיק עם עצמך תוכל לנסות לשנות אנשים אחרים. כדי להרחיב את אופקיך בתחומים אלו תוכל לפנות לספריית ההדרכה במחוז שלך בבני עקיבא ולבקש על נושא זה חומר עיוני.
בהצלחה
בני לאו