מעליבים את ההורים שלי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/06/02 09:44 ל בסיון התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שמואל אליהו שלום רב!

בכיתה שלי ילדים קוראים בשמות של הורים של התלמידים, או מעוותים אותם.

רציתי לדעת, אם מישהו קורא לי בשם של הורי, האם להעליב אותו בחזרה (אפילו לא לקרוא בשם הוריו)? הרי אני לא רוצה שיזלזלו בכבוד ההורים שלי, ומצד שני צריך להיות "מהעולבין ואינם מעליבין" ואסור לפגוע בכבוד חבר.

בתודה וברכה,

נ.ב: השאלה דחופה מכיוון שזה דחוף לכיתה בימים אלו...

תשובה

בס"ד

אדם חייב למחות על פגיעה בכבוד הורים שלו, אך לא על ידי שהוא יעליב מישהו אחר. לא זאת המחאה הנכונה.

אם הוא סתם מעוות את שמם ומלגלג ולא מוציא שם רע - אל תתיחס אליו. הוא לא שווה את זה. אל תענה לו כשהוא משתמש בליגלוג כזה.

אם הוא מוציא על הוריך שם רע כגון שאומר שהם "גנבים". אתה פעם אחת אומר לו בנחת ובתקיפות בפני כולם "אתה משקר" או "אתה דובר שקרים" ואני לא מתכוון לומר לך את זה כל פעם. אל תקרא לו "שקרן" כי אז הוא יפגע אישית וינסה לנקום ולהמשיך בהוצאת שם רע שלו.

ודאי הוא שאל תעליב את הוריו. הם אולי קצת אשמים שלא חינכו את הילד שלהם - אבל לקלל או לבזות אותם זו לא הדרך - אולי הם ניסו לחנכו ולא כל כך הצליחו.

אחרי הפעם האחת הזו נקוט בדרך של "אל תען כסיל כאיולתו" - אל תתרגז ואת תראה אותות של לחץ. זלזל בו בליבך. ואם הוא מציק לך עם זה - פנה להוריו להעמיד אותם על ההתנהגות המכוערת של בנם.

שלום