מעליבים אותי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/12/01 04:46 טו בטבת התשסב

שאלה

לרב שלום רב.

אני בן 14 ומאוד נמוך, אני גם מאוד מקובל אבל כל הבנות וגם חלק מהבנים בשבט שלי צוחקים עלי.

אני לא רוצה שהם ידעו שאני נעלב אבל אני כן. מה לדעתך כדי לעשות?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום

זה טוב מאוד שאתה לא רוצה שידעו שאתה נעלב. כי זו תכונה שתחליש אותך מאוד. אתה צריך להאמין שאוהבים אותך וגם אתה אהוב את עצמך והאמן בכוחות שנתן לך אלוקים.
העובדה שאתה נמוך לא אומרת שאתה לא מוצלח בתחומים אחרים. יש מוצלחים בנגינה, יש בכתיבה, יש בחשבון,יש בחברה, יש בספורט, יש במחשבים וכו'

- אם כל אחד יחשוב שהוא גרוע בגלל שהוא לא מוצלח בתחומים אחרים - נהיה אנשים עצובים.
- אם כל אחד ישמח על הכשרון שנפל בחלקו - נהיה אנשים שמחים.

אין לי ספק שיש לך דברים שאתה מאוד מוצלח בהם. ולכן הגובה שלך לא צריך להפריע, מה עוד שיש לך סיכוי טוב לגדול.

דע לך שהיו הרבה אנשים שהצליחו בחיים למרות היותם נמוכים למשל - נפוליאון. אני לא כל כך אוהב אותו ומסכים עם כל מה שהוא עשה אבל בטוח הוא לא הרגיש נעלב
תתאמץ בלימודים, תוציא ציונים טובים, תחשוב טוב על עצמך ותצליח.