מעורב בבני עקביא?

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/04/02 14:43 יח באייר התשסב

שאלה

בסנפינו החלה התופעה שהרבה מדריכים כבר לא מדברים עם בנות! האם זה לא צביעות בכך שאותם אנשים היו חניכים כבר 8 שנים באותה תנועה מעורבת, ועוד מדריכים בה בנים ובנות יחד? כשבאים לתקן ולשפר עושים את זה ביחד! במיוחד עוד כשמדריכים בצוות עם בנות! אז האם זה המהלך הנכון לעשות? להפסיק קשר עם בנות?עוד כשהם מעורבים עמוק באותה תנועה מעורבת?

תשובה

ב"ה
ענבל,
שלומות!

דברייך מדגישים את הכאב שאת חשה מהעניין. מה שהיה חשוב לדעת זה האם מדובר בתחושה שלך או שמא יש בכך ביטוי לתחושות של בנות רבות.
אם זוהי התחושה של הכלל, ברור שאין בצעד זה משום לקדם את האוירה הכללית בסניףוהיה ראוי לחשוב איך עושים זאת יחד. בה בעת, אני מציע לא לכנות אחרים בשמות כגון "צבועים" וכו'.
אולי הכוונות טהורות? שלמות גם אם - לדעתך - שגויות?לכן, אני מציע ליזום שיחה משותפת כדי לדון היאך מוסיפים יראת שמים בכל הסניף בנועם ובמתינות.

בברכה,

שי