מעונינת וחוששת להתחתן שנית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/09/03 17:56 כז באלול התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום!

אני בת 31 גרושה 1 מזה 5 שנים.הכרתי בחור לפני שנה,גרוש ילדה .בשנה האחרונה הוא התקרב לדת מאוד.

במקביל עוד בתחילת השינוי היה לו קשר עם בחורה שרצתה אותו שנים, שנים היה בניהם קשר פיזי אך לא מחייב, הוא החליט שלא מתאים לו המקום בו הוא נמצא, היא ידעה זאת והחליטה לעשות לו תרגיל לגרום להריון וכך הוא יהיה שלה, ההריון התגלה כשהוא נחוש לעזוב את המקום ואת החיים החילוניים בעקבות השינוי החליט שבשום פנים ואופן לא תעשה הפלה נכון להיום יש להם בת שהוא קשור אליה.

האם היא נחשבת לאשת איש למרות היותם לא נשואים?

האם ישנה איזו בעייה הלכתית כלפי הקשר ביננו?

אני מעונינת וגם חוששת. אשמח מאוד אם תוכל להאיר את פני לדרך הנכונה.

תשובה

בס"ד

היא לא אשת איש בגלל הקשר שלהם.
אם הוא לא כהן - אין בעיה לפי מה שאת מספרת.

אינני מבין למה את חוששת. אם אתם רוצים להתחתן והוא בחור טוב - למה לא?
העובדה שהנישואים הקודמים עלו על שרטון היא לא סיבה שלא להתחתן. רק צריך להבין איפה היתה הטעות ולהזהר שלא לחזור על הטעות פעם נוספת.

בהצלחה
שנה טובה