מס' הבהרות

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 01/07/02 13:20 כא בתמוז התשסב

שאלה

תודה רבה וישר כח גדול על התשובות.

לענין המצות שאלתי היתה אם בחול המועד של פסח(ולא בליל הסדר כפי שהיתה התשובה) עדיף לאכול מצת יד או מצת מכונה?

לענין מכסה התפילין-כיצד נוהג הרה"ג מרדכי אליהו שליט"א-להניח תפילין עם המכסה או בלעדיו?

ולענין שטוב להתפלל בסמוך לקיר שממול-כיצד יכולים כל מתפללי בית הכנסת להתפלל סמוך לקיר שממולם(הקיר שעליו ארון הקודש)?הרי אין מספיק מקום וגם מקום זה מיועד לרבנים ולא לסתם אנשים?

תשובה

לירן שלום,

אין צורך להחמיר לאכול מצת עבודת יד בחול המועד פסח.
הרה"ג ר' צבי יהודה קוק זצ"ל היה מקפיד לאכול גם בליל הסדר מצת מכונה.
מרן הראש"ל נוהג להניח את התפילין עם המכסה.
אם אין מספיק מקום ליד הקיר,יתפלל בכל מקום בבית הכנסת.

בברכה,
שמואל זעפרני