מספר שאלות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 21/06/02 08:21 יא בתמוז התשסב

שאלה

שלו' כבוד הרב,

- האם מותר לקרוא בברית בחדשה ובקוראן?

- מה מברכים על מיץ תפוזים ובמבה? (שמענו דעה שאומרת שברכת הבמבה היא אדמה)

- "חלומות שווא ידברון" - האם הכוונה היא שהדברים הנראים והנאמרים בחלומות הם שווא ואין להתייחס אליהם, או אולי יש לקרוא זאת כך: "חלומות שווא - ידברון." כלומר, חלומות שנראים לנו כחלומות שווא ידברון - יש להם משמעות?

- האם מותר לתלוש ניירות טואלת בשבת בשינוי?

- באיזו חלקים מן התפילה האישה חייבת?

- האם אישה המתפללת בין השעות 9-11 תפילת שחרית יוצאת ידי חובת תפילת שחרית?

בתודה מראש, אביעד וספיר.

תשובה

א.נראה שהפשט ב"חלומות שוא ידברון" הוא כאפשרות הראשונה שכתבתם, וכך יהיה איזון בין מאמר חז"ל זה למאמר חז"ל שחלום הוא אחד משישים בנבואה. (ממילא האפשרות השניה שפרשתם יפה בתור דרוש חסידי?)
ב.על מיץ תפוזים מברך שהכל וכן על במבה משום שצורת התירס נשתנתה לחלוטין.
ג.מותר לתלוש נייר תועלת בשבת בשינוי, רק אם אין ניר חתוך, ולא בסימון, משום כבוד הבריות.
ד.אשה שמתפללת בין תשע לאחת עשרה יוצאת ידי חובה ולגבי הקטעים שעליה לומר מלבד ברכות השחר, ברכות ק"ש, ק"ש ושמונה עשרה, תלוי במידת הזמן שיש לה ואם אינה טרודה בטיפול בילדים מדוע לא תתפלל בשלימות כגבר?!