מנה חמה בשבת2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/02/02 13:58 א באדר התשסב

שאלה

האם מותר בשבת לערות מכלי ראשון, שני או שלישי לתוך תבשיל המכונה "מנה חמה" של חב' תלמה /אוסם וכיו"ב ("מנה חמה" היא תבשיל העשוי רובו מאבקה, המוכנה לאחר שמוסיפים לה מים רתוחים).?

תודה מראש ויישר כוח!

תשובה

אני לא יודע ממה זה עשוי. אם כל המרכיבים של האוכל בושלו קודם לכן - מותר בכלי שני ואפילו לערות מים מכלי ראשון על ה"אבקה" הזאת.
אם יש שם מרכיבים של בושלו והם מתבשלים מהמים החים שמערים עליהם אולי הם מ"קלי הבישול" וכנראה שכך הוא ולכן שמו אותם ב"מנה חמה".
סוף דבר - צריך לברר אצל היצרן או רב המפעל.