מנהגי הבעל או האשה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/12/01 05:53 ט בטבת התשסב

שאלה

יש לנו דיון ביני לבין בעלי איך צריך לנהוג לגבי מנהגים.

בעלי טוען שצריך לקחת רק את המנהגים שנהגו אצל הוריו ושום מנהג שנהגו בבית הורי, משום שהולכים רק לפי אב המשפחה.

דוגמא: אצלנו נוהגים לעשות ברית יצחק (לילה לפני הברית) ולאחר שלוש ימי הברית התכנסות נוספת לכבוד אליהו הנביא (כי ביום הזה זהו היום המסוכן לתינוק). בעלי טוען שבבית שלנו לא ננהג כך כי אצל הוריו לא נהגו.

השאלה שלי:

מה גישת ההלכה לגבי הנושא? בעלי טוען שאין לשנות ממנהג בית הורי הבעל, גם לא בהוספת מנהגים לדוגמא המנהגים שציינתי לעיל?

תודה

תשובה

בס"ד

המנהג הטוב ביותר שאני מכיר הוא "שלום בית" ולכן אספר לכם סיפור ממשפחתי.

אשתי ממוצא אשכנזי ואני כידוע ממוצא ספרדי, בחתונתי היתה שאלה איזה מנהגים לנהוג כמו הספרדים או האשכנזים? חשבתי לתומי שאשתי צריכה לנהוג כמותי. אבל לכלתי היו מחשבות אחרות לגבי חלק מהמנהגים שנראו בעיניה חשובים ביותר.
הגענו לפשרה ללכת לרב (אבא שלי) ולקבל את פסיקתו.
הרב אמר לי שהמנהג החשוב ביותר שהוא מכיר זה לשמח את הכלה. והוא העיקר.
בקיצור בחתונתי היה "חדר יחוד" אע"פ שזה לא מנהג ספרדים. והיו רבנים ספרדים חשובים מאוד בחתונתי. והם הבינו היטב את הענין.

מכאן תעשו השלכה לשאלתכם.

בהצלחה