ממתי אפשר להתחיל חברות???

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/05/02 12:15 ג בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

אנוכי בכיתה יא' לומד בישיבה תיכונית, לא היתה לי אף פעם חברה של ממש. אני שומר נגיעה, וכן כל מי שאני איתה בקשר (סתם קשר הכוונה בבני עקיבא וכו').

ושאלתי היא כך אני רואה את התשובות המענינות שהרב עונה לאנשים ה"אתר" כולם שואלים אם אפשר... אם כדי... וכו'

איך ברצוני לדעת ממתי אפשר להתחיל בקשר של ממש (במטרה לחתונה) ולא לסתם "חברה".

בתודה מראש

לרב ולצוות האתר הנהדר הזה!!!

תשובה

בס"ד

בדרך כלל אחרי י"ב. גם אז יש להפגש רק אם אתה חושב ברצינות על אפשרות של חתונה בגיל צעיר.

אם אתה קורא את תשובותי באתר זה - אתה יכול לראות שאני ממליץ על חתונה בגיל צעיר. ככה מנצלים את החיים הרבה יותר טוב. הרבה יותר נקי, והרבה יותר שמח.

אם זה לא מתאפשר בגלל סיבות שונות. לימודים, הורים, כלכלה (לא אומר שהם מוצדקות כל כך - אבל הן סיבות)
אין לך להפגש סתם כך להנות יחד ולהעביר זמן. זה לא טוב לך מסיבות ברורות ולא טוב גם לבחורה. זה עלול לפגוע בבחורה שחושבת מחשבות רציניות והיא מנועה מליצור קשר עם רציני אחרים.