מלאכת הבערה בשבת

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 22/07/02 19:24 יג באב התשסב

שאלה

שלום,

רציתי לשאול האם האיסור להדליק אש בשבת הוא מהתורה? אם כן באיזה פסוק מדובר?

תודה,

רונן

תשובה

ב"ה י"ד מנחם-אב תשס"ב

לרונן שלום!

הדלקת אש בשבת היא אחת מל"ט מלאכות האסורות בשבת מן התורה, יש מחלוקת בין האמוראים בגמרא לגבי הפסוק: "לא תבערו אש בכל מושבותיכם ביום השבת" יש אומרים שהפסוק הזה הוא המקור לאיסור להדליק אש, ואז איסור הדלקת אש הוא אסור באיסור לאו, ויש אומרים שפסוק זה בא ללמד על כל מלאכות שבת, שאם אדם עשה מספר מלאכות בבת אחת הוא חייב על כל אחת ואחת, ולפי דעה זו האיסור עצמו נלמד ככל המלאכות שנלמדו ממלאכת המשכן, שכולם אסורות מן התורה.
ניתן לעיין בגמרא במסכת שבת דף ע' עמוד א'.
בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת