מכנס חצאית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/06/02 15:31 יז בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב

שלום וברכה,

ברוך ה',"שהחינו וקימנו והגיענו לזמה"ז "יצאנו לחופש, אני מתכוונת ללכת להרבה טיולים וכיופים איך שנקרא לנצל את החופש...

ברצוני לשאול אם מותר ללבוש את המכנס חצאית (מה שבד"כ המדריכות טיולים לובשות)

תודה רבה וישר כח!

תשובה

יש שני סוגים של מכנס חצאית - יש לובשות "מכנסים" וכדי להשקיט את המצפון - קושרות מעליו איזה מטפחת חלקית קטנה או גדולה על מנת לצאת ידי חובת "שמלה" - הכל לפי מידת נקיפות המצפון שלה. זה בודאי לא הותר על יד שום רב מעולם.
לפעמים רואים בנות דתיות שעוסקות בהדרכת טיולים שמתירות לעצמם מכנסים גם אחרי הטיול יום או יומים וגם לפני הטיול יום או יומים. וק"ל.

יש בנות שלובשות "שמלה" וכדי להגיע לרמה יותר גדולה של צניעות הן מוסיפות מתחתיה גם מכנסים.

ההבדל הוא הבדל של שמים וארץ.

אפשר לומר שהקב"ה בוחן ליבות וכליות, אבל לא רק הוא - גם אנחנו יכולים לבחון את עצמינו מאיפה זה בא. ואפילו אחרים יכולים לבחון אותנו ו,,,כך להתיחס אלינו.

שמא תגידי מה איכפת לי איך בוחנים אותי?

שימעי סיפור.
אנחנו בתקופת בין המצרים והמדרש מספר על שנים שהסתירו את יהדותם מפני הרומאים ונסו ממקום למקום. בהיותם בדרך באחד המקומות נכנסו למסעדה לאכול מפני פיקוח נפש בהיותם רעבים ממש. גוועים ברעב. אחד מהם נכנס ורחץ את ידיו (נטל) וניגש לאכול. השני - על מנת להסתיר את יהדותו נמנע מנטילת ידים. שני החברים הטובים אכלו ושבעו ובעת הגשת החשבון רואה האחד כי חשבונו שונה מהשני. מיד באה ועלתה השאלה למה?

ענה בעל המסעדה: כי אתה קיבלת אוכל כשר והוא קיבל אוכל טרף.

עלתה תמיהה ביתר שאת - למה?

אז הגיעה התשובה המתבקשת של בעל המסעדה ששפט אותם על פי צורת ההתנהגות שלהם.

כך זה כל החיים. לפי הלבוש שלנו נוהגים איתנו בכל צעד בחיים. לא רק בני אדם - גם כוחות עליונים. ויש דברים שלא נתונים בידינו אלא בידי אחרים. (כמו בסיפור).

בימינו שהעסק הזה הפך להיות פרוץ הייתי מציע לך לא ללבוש מכנס חצאית מכל סוג שהוא.

למה?
לברוח מן הספק!