מכנסי חצאית

חדשות כיפה הרב בני לאו 23/04/02 18:13 יא באייר התשסב

שאלה

רציתי לשאול לגבי טיול הדבר המקובל היום

שבנות יוצאות לטיולים כאשר הן לובשות מכנסיים מתחת לחצאית ארוכה

הרבה פעמים קורה שהמיכנסיים שממתחת ניקרעות (זה בד"כ שרוואל )מסלעים או מים ודברים דומים

ונוצר מצב של אי צניעות לשמה (בד"כ שזה קורה לא מרגישים את זה ושמים לב לזה רק לאחר מכן מניסיון... ) השאלה שלי היא כזאת האם אפשר במקום ללבוש מכנסיים וחצאית ,ללבוש

מכנסי חצאית שהם אינם לבוש גבר וגם צורתם יותר דומה לחצאית מאשר לשל מכנסיים

וגם לא צמוד

תשובה

אם המכנסי חצאית עונים על כל הקריטריונים ההלכתיים ("לאילבש" לא צמוד וארוך מספיק) אין בזה שום בעיה
בברכה
בני לאו