מכנסי חצאית בחו

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/05/02 12:40 יז בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום!

בקרוב אני עומדת לנסוע לחו"ל עם ההורים שלי לשבוע בערך.

היום, אחרי שהזמנו את הכרטיסים ושילמנו הכל נודע לי שאמא שלי רוצה ללכת במכנסי חצאית בטיול.

אני עצמי הולכת איתם רק בטיולים

אני יודעת שבמכנסי חצאית אין בעי'ה של צניעות או של כלי גבר, אלא רק של סמלים ומראית עין.

האם מראית עין וסמלים תופס גם על מקום שבו כולם גוי'ים?

האם אני צריכה להתעקש על חצאית לפחות לעצמי או שאפשר גם ללכת עם מכנסי'ים?

הרבה פעמים היא חשובת שאני מגוכחת, פנאטית וכו' בהתעקשות שלי.

מה לעשות?

תשובה

ב"ה

שלומות!

אכן, אין איסור מוגדר ללכת במכנסי חצאית משום שהם אינם מהוים פריצת גדרי הצניעות.
יש בכך בעיות מסוג אחר,שקשורות ברצון ליצור זהות מוגדרת לבנות דתיות, בסגנון "הכיפה לבנים" שמייחדת ומבדילה.

יחד עם זאת, אני חושב שאין מקום להתנהג בחו"ל אחרת מאיך שמתנהגים בארץ. אנו לא חיים בזהות כפולה. אורח חיינו מלווה אותנו בכל מקום ומה שנראה לנו לא ראוי בארץ צריך לנהוג גם בחו"ל.

כל זה ביחס אלייך. ביחס לאימא, גם לה יש בחירה חופשית ואין מקום שתתווכחו על זה. כל אחד צריך להסביר את עמדתו, את תפיסתו, "והאמת והשלום אהבו"

בברכה,

שי