מכנסיים קצרות לגברים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 03/06/02 07:29 כג בסיון התשסב

שאלה

1) האם מותר ללכת בחוץ עם מכנסיים קצרות?

2) האם מותר לבוא לתפילת מנחה עם מכנסיים קצרות?

תודה!

תשובה

ב"ה ג' מנחם-אב תשס"ב

שלום רב!

כשמדובר על לבוש של גברים, אדם חייב לכסות את ערותו, ומופיע גם שזרועות מגולות יש בזה חוסר צניעות.
לגבי מכנסיים קצרים, הדבר תלוי בכל אדם אדם, ברור שאין בזה איסור, אבל אין ראוי ללמוד תורה או אפילו להכנס לבית כנסת כך, בלימוד תורה אדם עלול לגעת ברגליו, וכיון שמדובר בדרך כלל במקום מכוסה ולעיתים אפילו לא נקי הוא יצטרך לרחוץ את ידיו, ולגבי בית כנסת בגלל כבוד המקום.
תפילה במכנסיים קצרות רוב האנשים לא היו באים למלך או מנהיג בשר ודם לבושים בצורה כזו, ולכן לגבי רובם הדבר אסור. אם אדם משער בעצמו שהוא היה מגיע כך לנשיא המדינה, הדבר יהיה מותר לו, אבל במקום שרוב האנשים אינם לבושים כך, אין להכנס כך לבית כנסת ולהתפלל.

אם אדם נמצא בחברה בה כולם לבושים כך, וכולם היו מוכנים להופיע כך לפני מנהיג בשר ודם הדבר מותר להם.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת