מכירת מניות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/02/02 16:31 כא בשבט התשסב

שאלה

כפי הידוע לכב' הרב, כאשר יש ירידה בבורסה, או ירידה במניה מסויימת, הרי שהמחזיקים במניה מעוניינים למכור את המניה, וזה גורם לעוד ירידה בערך המניה, ואלה שעדיין לא הספיקו למכור מפסידים, כי ערך מנייתם ירד ואינם יכולים למכור, וגם אם ימכרו הרי שימכרו בהפסד.

שאלותי:

1. האם במקרה כדלעיל מותר למכור מניות ???

2. אם כן, הרי שיש אנשים שלא יצייתו לאיסור הלכתי למכור מניות, ונוצר מצב שמי שציית לאיסור הנ"ל - הפסיד וזאת בגלל המציאות שהוא מציית לאיסור בעוד ישנם שאינם מצייתים לאיסור.

(כלומר - אם יש איסור למכור מניות וכולם מצייתים לאיסור, הרי שערך המניה לא יוסיף לרדת, אך כאשר יש המצייתים לאיסור ויש שאינם מצייתים לאיסור, הרי שיש ירידה מלאכותית בערך המניה והמצייתים לאיסור למכור את המניה מחזיקים בעל כרחם במניה שערכה ממילא יורד)

תשובה

בס"ד
מותר למכור מניות בשעת ירידת הערך כי כך הם כללי השוק. ומכאן תשובה לשאר השאלות