מכירת חמץ של בן חול בארץ - פסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/03/02 16:39 יא בניסן התשסב

שאלה

תושב חו"ל בעל דירה בישראל השוהה בה במהלך החג וברשותו חמץ גמור.

את החמץ שבדירתו בחו"ל כבר מכר באמצעות הרב המקומי בטרם הגיעו ארצה.

היכן ימכור את החמץ שבדירתו בישראל כולל היום השמיני (יו"ט שני של גלויות)?

האם ניתן באינטרנט באתר זה?

בברכת חג שמח

תשובה

בס"ד

אפשר למכור בארץ את החמץ שבארץ דרך אתר זה.

את החמץ שבחו"ל כדאי למכור בחו"ל. כל זה כדי שלא יקנו אותו חזרה במוצאי החג לפני שיצא החג בחו"ל.

לגבי חמץ שבחו"ל אפשר למכור בארץ בתנאי שלא זוכים בו מיד בצאת החג.

איני יודע איך נעשית הקניה במוצאי החג באתר זה.
אני אבקש שיתנו לך תשובה ברורה ואולי תוכלי למכור גם את החמץ שבחו"ל דרך אתר זה.