מכירת חמץ בערב פסח בלי קנין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/03/02 14:45 יב בניסן התשסב

שאלה

כבוד הרב מאהיב התורה שלום וכט"ס!

א. היום נשאלתי לגבי מכירת חמץ האם ניתן לקבל מינוי למכירת חמץ ללא מעשה קניין?

ב. האם בנות שירות לאומי הדרות יחד ומזונן משותף יכולות להסתפק במכירת החמץ ע"י אחת הבנות או שצריכות להקנות לה את חלקן בחמץ?

ג. העדה הטוניסאית - בג'רבה נוהגת להוסיף לקערת הסדר שום,כבד ואיברים פנימיים של כבש - האר"י אוסר הוספת דברים לקערת הסדר והדבר גורם לחילוקי דעות ביני ובין חמותי - האם מותר להוסיף דברים לקערת הסדר ?

תשובה

בס"ד

1- מותר מינוי למכירת חמץ ללא מעשה קניין. כי זה מינוי שליחות ולא מכירה של החמץ לרב עצמו.
2- כולם צריכות למנות את הרב שליח למכור חמץ אבל מספיק שאחת מהן תמסור לרב או לרבנות את רשימת השמות של הבנות שממנות אותו שלוח למכור את החמץ שלהן
3- אין יותר חשוב משלום בית ובמיוחד בליל הסדר. לכן תעשה עוד קערה קטנטנה שבה יהיה הכל כמנהג האר"י ז"ל וגם זה רק אם לא תבער בך חמתה של חמתך.

והאמת והשלום אהבו