מכירת בשר בסטקיה בתשעת הימים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/07/02 18:07 ז באב התשסב

שאלה

שלום וברכה

עברתי הערב (לילי ח אב) בירושלים ליד חנות שווארמה בהכשר מהדרין של הרבנות המקומית והופתעתי לראות שמגישים וסועדים בשר.

האם הדבר מותר הלכתית (בעיית לפני עור) והאם יש לרבנות באופן כללי מדיניות בנידון?

ויהי רצון שנזכה במהרה לראות בבנין בית המקדש והשאלה לא תהיה רלוונטית כלל.

תשובה

בס"ד

זה לא כל כך נראה טוב.
אבל יש כאלה חולים וחלשים וכד' שמותר להם לאכול בשר. יש כאלה שקונים לצורך של אחרי תשעה באב.

אבל האמת היא שכל הדברים הללו תירוצים לכך שנותני הכשרות מתעסקים רק עם מה שקשור לכשרות בלבד ולא לדברים אחרים. (חוץ מחילול שבת ודברים בסדר גודל כזה).