מכירת ביציות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/09/03 18:31 יב באלול התשסג

שאלה

הייתי מעוניינת לדעת איך מתייחסת ההלכה המודרנית למכירת ביציות לצורך הפרייה בתמורה לכסף או חסד.

תשובה

בס"ד

יש בעיה של חשש ממזרות במכירת בציות של אשה נשואה. אבל ברווקה אין את הבעיה הזו.

מבחינה מוסרית תרומת ביצית הריהי כמו תרומת דם או כליה. ומכירה שלהם כרוכה בחוסר נוחות הלכתית וחוקית כיון שאדם הוא לא אדון להזיק לגופו. והחברה וההלכה חוששים מצב שבו עניים ימכרו את גופם לעשירים.

מה שמקובל היום לתת לתורמת את עלויות האישפוז המורחבות ביותר - שלא יראה מסחר. אבל שלפחות יהיה לה פיצוי כספי.

המציאות היום היא שמביאים ביציות של נכריות מחו"ל ומגיירים אחר כך את הילד.
לא קשה להבין למה זה לא כל כך חיובי. אבל החוק לא מאפשר לקחת בציות מאשה שלא עוברת הפריה. וזה קורה בדרך כלל רק לנשואות וכבר אמרנו שיש בעיה של ממזרות בבצית של נשואות.
לכן הרוב לוקחים מנכריות בחו"ל.

בהצלחה