מי לה' אלי - קריאתו של הרב מרדכי אליהו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/12/03 14:36 כ בכסלו התשסד

שאלה

בס"ד

שמענו שאביך הרה"ג מרדכי אליהו שליט"א קרא לבוא לישובים שעומדים לפנותם.

למה הוא בדיוק התכוון. שנבוא בעצמינו?

מי יבוא?

לאן?

תשובה

בס"ד

השעה הזאת היא שעת חרום ו[הקריאה היא לכל אחד ואחד מאיתנו!!].

כנראה שהרב יודע כי ראש הממשלה עומד להכנע לתכתיב אמיתי או דמיוני על חשבון עם ישראל ועל חשבון החיים של כמה מאיתנו. בשעת חולשה אפשרית כזו הרב אומר שיש חובה לכל אחד ואחד לבוא ולחזק את עם ישראל מבית.

אני מעולם לא שמעתי קריאה כל כך ברורה וחד משמעית מהרב לבא למנוע לעצור פינוי ישובים.

אני מקווה שראש הממשלה יבין כי הוא הולך כאן למאבק לא קל ואולי הוא יחשוב פעמים כשהוא יראה כל כך הרבה אנשים, האם זו העת להחליש את העם במאבקי פנים.

דבר אחד ברור:

[הרב קורא לך לבוא!!
הוא אומר לנו לא לשבת בבית!!
לקום ולעשות מעשה!!]

[נוסח הקריאה של הרב:]

{["עת לעשות לה'"]}

אני קורא בזה לכל שרי הממשלה ולעומד בראשה "אל נא אחי תרעו". כן אני קורא לכל חברי הכנסת ולכל מי שבידיו למנוע בזיון של ארץ ישראל, היינו למסור חלקים ממנה לאחרים.

אם יוחלט על פינוי ישובים יהודיים יש על שרי הממשלה וחברי הכנסת התומכים בממשלה להתפטר.

הריסת ישוב או פינוי היא תהליך חמור מאוד (ועיין בשו"ע סימן שכ"ט סעיפים ו' ז'). חז"ל אומרים שארץ ישראל מוחזקת לנו מזמן אברהם אבינו על-פי שאמר הקב"ה לאברהם 'קום התהלך בארץ לאורכה ולרוחבה כי לך אתננה'.

ידוע לי כי היישובים והמאחזים ביהודה ושומרון הוקמו באישור ממשלת ישראל או בידיעת הדרג המדיני. הריסת ישוב או פינוי מאחז אינם מבטאים שלטון אלא ההיפך, זו כניעה לתכתיבים.

אני קורא לכל הציבור ולתלמידי:

[מי לה' אלי !!]

כמו שקראו החשמונאים בימים ההם כעת הזאת.

[בואו עמי, מי ברכב ומי ברגל, לכל ישוב יהודי שעומדים לפנות], לשם שמיעת שיעור תורני בנושא 'ישוב ארץ ישראל'. השיעור יינתן על ידיי במרכז היישוב מדי שלוש שעות מפרסום הידיעה על הכוונה להריסת היישוב ואני מקווה שהיה לא תהיה.

בבברכה ובהוקרה,
[מרדכי אליהו]

מצווה להפיץ את הקריאה הזו ולפרסם בכל מקום שיש ציבור שומע.

בהצלחה