מיקרוגל

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 23/01/02 11:35 י בשבט התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

קודם כל סליחה על אריכות הדברים.

יש לי בעיה בענין מיקרוגל אצלי בבית.

ראיתי מהאחת התשובות שכתב הרב על כשרות המיקרוגל הכוונה שנגיד מחממים בשר צריך לחסות וכו' בביתי אני חושב שלצערי בני ביתי ואני(עד שידעתי על ההלכה של המיקרוגל)לא כל כך הקפדנו על חימום בשר או חלב במיקרוגל אולי כי לא ידענו.

משאני ידעתי את ההלכה אמרתי לאמא שלי אך היא לא כל כך מסכימה עם אופן החימום והכשרת המיקרוגל אמא שלי אומרת שהיא שמה מים בכוס ומחממת את הכוס ואז המיקרוגל מוכשר ואני ראיתי בתשובה שהרב כתב באתר שיש עוד כמה דברים שצריך לעשות וגם שמחממים צריך לשים משהו מתחת לכלי ולסגור אותו.

אז בנתיים איני אוכל ב"נ ממה שחומם במיקרוגל כי אולי זה טרף אודה לרב אם יוכל להגיד לי מה לעשות? האם לאכול?

תודה מ.

תשובה

למאור שלום וברכה
בשעת הדחק וכשאין אפשרות לעשות בצורה שכתבנו ניתן לעטוף בשתי שקיות ניילון.ואם אפשר לשכנע להניח קרטון למטה עוד יותר טוב. והקב"ה יזכה אותך לבנות בית נאמן בישראל ובבית שלך בעזרת ה' תנהג אחרת.