מיקרוגל

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 24/01/02 04:37 יא בשבט התשסב

שאלה

במקום עבודתי ישנו מכשיר מיקרוגל המשמש את כלל העובדים(שרובם אינם שומרי מצוות), האם אני יכול להשתמש בו לחימום מזון העטוף בשתי שקיות ,או בדרך אחרת?

תשובה

בשעת הדחק וכשאין אפשרות לעשות בצורה שכתבנו ניתן לעשות כהצעתך:לעטוף בשתי שקיות ניילון.
בהזדמנות זו נפרסם שוב מה שכתבנו בנושא השימוש במיקרוגל למאכלי בשר ולמאכלי חלב.

כיצד להשתמש במקרוגל
לחלבי - בשרי - ופרווה
1. מקרוגל משומש, שלא הקפידו על הפרדה, יש להכשירו, כמפורט בהלכות הכשרת מקרוגל.
במקרוגל חדש – אין צורך, כמובן.
2. לפני החימום, יש להניח על הצלחת המסתובבת, משטח הפרדה בין הכלי המתחמם, לבין צלחת המקרוגל.
משטח ההפרדה צריך להיות מקרטון, פוליגל או תחתית רפיה (המיועדת להנחת סירים חמים).
יש לייעד משטח אחד לחימום בשרי, ואחד לחלבי (שלישי לפרווה, לפי הצורך) ולסמן את המשטח בצבע, כדי לא להתבלבל.
3. לעטוף את הכלי המתחמם, בשקית ניילון.
העטיפה, אין צורך שתהא סגירה הרמטית, אלא די בסגירה ע"י תחיבת שולי השקית אל מתחת לכלי.
4. כאמור, לא להניח אף כלי ישירות על צלחת המקרוגל. תמיד להניח על משטח ההפרדה המתאים, החוצץ בין הכלי לבין צלחת המקרוגל.

בתאבון