שאל את הרב

מיקרוגל כשר

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 09/07/02 06:53 כט בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

לרב שלום!

1. האם צריך לטבול את צלחת הזכוכית במיקרוגל

(שעליה מחממים את האוכל)?

2. מה בקשר לחימום של חלב אחרי בשר במיקרוגל?

צריך לחמם כוס מים בין בשר לחלב? ואם כן, אז כמה זמן?

תודה רבה, רונית

תשובה

1. כן, עם ברכה.
2.בהזדמנות זו נפרסם שוב מה שכתבנו בנושא השימוש במיקרוגל למאכלי בשר ולמאכלי חלב.עפ פסקו של הרב אליקים לבנון רבה של אלון מורה וראש ישיבת ברכת יוסף

כיצד להשתמש במקרוגל
לחלבי - בשרי - ופרווה
1. מקרוגל משומש, שלא הקפידו על הפרדה, יש להכשירו, כמפורט בהלכות הכשרת מקרוגל.
במקרוגל חדש – אין צורך, כמובן.
2. לפני החימום, יש להניח על הצלחת המסתובבת, משטח הפרדה בין הכלי המתחמם, לבין צלחת המקרוגל.
משטח ההפרדה צריך להיות מקרטון, פוליגל או תחתית רפיה (המיועדת להנחת סירים חמים).
יש לייעד משטח אחד לחימום בשרי, ואחד לחלבי (שלישי לפרווה, לפי הצורך) ולסמן את המשטח בצבע, כדי לא להתבלבל.
3. לעטוף את הכלי המתחמם, בשקית ניילון.
העטיפה, אין צורך שתהא סגירה הרמטית, אלא די בסגירה ע"י תחיבת שולי השקית אל מתחת לכלי.
4. כאמור, לא להניח אף כלי ישירות על צלחת המקרוגל. תמיד להניח על משטח ההפרדה המתאים, החוצץ בין הכלי לבין צלחת המקרוגל.

בתאבון


כתבות נוספות