מיפקד בבני עקיבא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/07/02 19:49 ד באב התשסב

שאלה

כידוע מדי שבת נהוג לקיים מיפקד לפני הפעילות ובמהלכו סןפרים כמה חניכים בכל שבט ובסניף.

כיצד זה מסתדר עם ההלכה שאסור למנות את ישראל?

תשובה

אסור למנות את ישראל אפילו לדבר מצוה, דכתיב "וישמע שאול את העם ויפקדם בטלאים" (פר"ח). ולכן צריכים ליזהר שלא למנות את האנשים אפילו לא על מנת לדעת אם יש מנין לתפילה – כל שכן שלא למנות לצורך מפקד בבני עקיבא וכד'

ונוהגין למנותם באמירת הפסוק "הושיעה את עמך וגו'" שיש בו עשר תיבות: וגם המונים בפסוק "הושיעה את" - לא ימנו באצבע אלא בראיה לבד \כה"ח נג ס"ק י"א\ ויש סופרים אנשים באותיות א' ב' - וזו טעות.

עלה נעלה