מיואשת!!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/10/03 08:50 ה בתשרי התשסד

שאלה

כבוד הרב שלום!

אני תלמידת שמינית, השנה האחרונה לפני שיוצאים ל"שטח". אני מרגישה שאין לי כוחות. אין לי מוטיבציה או רצון לעשות משהו עם עצמי. אני מסוגלת למלא ימים שלמים בכלום, פשוט לשבת בבית ולהעביר עוד יום, ברור שלפעמים זה נורא מדכא לחשוב שאני פשוט מבזבזת את הזמן היקר, ואני יודעת כמה הוא יקר, פשוט אני לא מצליחה למצוא את הדבר שיעסיק אותי ושאני ארגיש שאני עושה משהו.

אפילו כשאני כן הולכת לאולפנה או למקום אחר, אני לא מרגישה שאני משנה משהו. אני מקווה שאתה מבין למה אני מתכוונת- אני מרגישה כאילו אם אני אקום בבוקר או לא אקום בבוקר, זה לא ישנה שום דבר. הכל ישאר כמו שהוא.

זאת מחשבה איומה ואני לא מסוגלת לשאת אותה יותר. בגלל שזו השנה האחרונה שלי במסגרת מסויימת [דתית] אני נורא מפחדת ששנה הבאה עם היציאה שלי לעולם האמיתי אני לא אחטוף מכה בפנים, הרי לא יהיה את המקום שאליו אני אהיה חייבת ללכת ולהעביר את הזמן. אני גם לא מצליחה לחשוב על משהו שאני יכולה לעשות בשירות לאומי ושאני אתרום,

אני מרגישה חלשה וחסרת תועלת, כאילו יש מספיק אנשים שיעשו את הדברים שנעשים תמיד, ואני יכולה פשוט ללכת מכאן. אני חייבת לציין שזה לא היה ככה תמיד, להפך, פעם הייתי ידועה בתור הילדה שתמיד מכינה ועושה ועוזרת, תמיד מחייכת ועושה אפילו מה שלא צריך, באולפנה הייתי תמיד דואגת שהכיתה והסביבה שלי תהיה יפה ונעימה להיות בה, אבל עם השנים זה פשוט לא איכפת לי יותר. אין לי כוח לנסות לעשות דברים, הכל נראה לי ממש לא עקרוני. אני לא יודעת אם יש תשובה לשאלה הזו, אבל אני מבקשת שאם תוכל תנסה לתת לי כיוון מחשבה אחר. תודה רבה, שנה טובה וגמר חתימה טובה לך ולכל ישראל.

תשובה

בס"ד

שלום לך,

זה קורה לכל אחד. אבל זה עובר. זה קורה לנו לפעמים כשאנחנו צריכים לעלות ל"מדרגה חדשה", פתאום כל מה שעשינו עד היום לא נחשב בעיננו למאומה.

זה נקרא "שבירת הכלים" וזה שלב הכרחי לפני בנית כלים יותר גדולים לאורות הרבה הרבה יותר גדולים.

זה סוד הפסוק "שבע יפול צדיק וקם" למה צדיק צריך ליפול שבע פעמים - מסכן??
הלא הוא צדיק!!

והתשובה היא שבגלל שהוא צדיק וכל הזמן מתקדם - הוא צריך כל פעם כלים יותר ויותר גדולים ואמונה הרבה יותר גדולה ומעשים הרבה יותר משמעותיים.

עד היום הסתפקת בכך שתמיד היית "הילדה שתמיד מכינה ועושה ועוזרת, תמיד מחייכת"

היום מצפים ממך להרבה הרבה יותר!!

לכן "שבירת הכלים" !!!

חישבי על כך שזה כמו אפרוח ששובר את הקליפה של הביצה על מנת לצאת ממנה. כמו אשה בחודש התשיעי שהיא בקושי סוחבת את עצמה ואת התינוק שלה.

ומה אם היא מגדלת תאומים. אולי שלישיה!!

העיקר שאת צריכה לזכור שישנו מישהו שמאוד צריך אותך ורוצה אותך, הוא זקוק לך, שתסייעי לו, הוא מאמין בך שאת מסוגלת בכוחך לעקור הרים, ובנוסף לכל הוא גם אוהב ומעריך אותך מאוד.

הבנת נכון, ה' יתברך בורא העולמות שברא אותך ונתן לך כוחות, מבקש ממך שתסייעי לו, ממש ממך!

תזכרי תמיד את שווה הרבה מאוד, ילדה יהודיה עם כוחות נפלאים, העולם זקוק לך שתרוממי אותו גבוה. כמובן שאת יכולה לסרב לו ולומר שאינך רוצה, זו זכותך, אך הוא זקוק לך!!

איך תסייעי לו, ע"י המעשים הקטנים של הרעות והאחווה, ע"י החיוכים המעודדים לחברותיך, כן, נמלים שעובדות בגרגרי חול, יכולות לעקור כך הר!! תעזרי, תסייעי, תחייכי, תקרבי לה' אנשים, תעשי עולם יפה יותר. ה' שמח בך, את בתו ! .

עזבי את העבר המבאס, יתכן והיו מקרים שפגעו בך, והורידו לך את הראש, אך עליך להסתכל קדימה\ לעזוב את העבר, ולרוץ אל העתיד היפה.

ה' איתך, את מסוגלת!!